Helppo pitsisukka vol IIHelppo pitsisukka, 

lankana Kaupunkilanka Rotvalli
Helppo pitsisukka, lankana Kaupunkilanka RotvalliJoskus harmittaa, kun netissä vilisee ihania ideoita vaikka kuinka, mutta niitä ei välttämättä enää viikon päästä muista. Joko unohtuu, mikä se ihana idea oli tai se, missä se idea oli alunperinkään.

Tähän malliin törmäsin jälleen kerran  jossain Facebookin villasukkaryhmässä. Joku oli keksinyt napata mallikuvion ilmeisesti jostain neulepaidan kaaviosta ja sitä vähän muokkaamalla kokeillut kuviota sukan varteen.

Ja kylläpä näytti nätiltä!

Jotta ihana idea ei unohtuisi, piti sitä heti kokeilla. Ja kuten monet kerrat aikaisemminkin, alkuperäinen linkki hukkui ja jäljelle jäi vain tuo vaaleanpunainen kaunis sukkapari. Tässä mallikuvio, ettei se taas menisi hukkaan ja unohtuisi.


Helppo pitsisukka vol II 

Naisen koon sukka
Lankana Kaupunkilanka Rotvalli
3,5 koon sukkapuikot

Luo 60 silmukaa. Jaa ne puikoille 10 s/ 20 s/ 10s / 20 s

Neulo 8 krs 2 o, 2 n joustinneuletta tai haluamasi määrä. 

Kuvio:

Kuvio on jaollinen kymmenellä. 
  • *Neulo 1 o, lk, 3 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen ja heitä nostettu silmukka yhteen neulottujen silmukoiden yli, 3 o, lk* toista
  • Välikerros, neulo kaikki oikein
  • *Neulo 2 o, lk, 2 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen ja heitä nostettu silmukka yhteen neulottujen silmukoiden yli, 2 o, lk, 1 o* toista
  • Välikerros, neulo kaikki oikein
  • *Neulo 3 o, lk, 1 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen ja heitä nostettu silmukka yhteen neulottujen silmukoiden yli, 1 o, lk, 2 o* toista
  • Välikerros, neulo kaikki oikein
  • *Neulo 4 o, lk, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen ja heitä nostettu silmukka yhteen neulottujen silmukoiden yli, lk, 3 o
  • Välikerros, neulo kaikki oikein
Voit toistaa pitsikuviota esim. 3- 4 krt kuten kuvassa olevissa sukissa ja jatkaa sileää neuletta vielä jonkin matkaa ennen kantapäätä. Kuvio sopii kauniisti myös koko varren matkalle tai vaikka säärystimiin! 

Kavenna 4 silmukkaa ennen kantapäätä, että saat jokaiselle puikoille 14 silmukkaa. 

Itse neuloin 3 krs sileää viimeisen kuviokerran jälkeen. Kavensin 4. ja 1. puikon välissä kaksi silmukkaa kerralla, samalla tavalla kuin pitsikuviossa (nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen ja heitä nostettu silmukka yhteen neulottujen silmukoiden yli). 
Tämän jälkeen neuloin vielä n. 6 krs ja toistin kavennuksen. 


Neulo haluamasi kantapää ja sukka loppuun perinteisellä sukkaohjeella tai tutuksi tulleella tyylilläsi. Viimeistelyvinkki!

Kauniin lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelen viimeistelemään työsi, jotta pitsikuvio aukenee ja näyttää kauniilta. 

Kuvasta voit huomata, että vaaleanpunainen sukka on saanut jo viimeistelypesun, toisin kuin ruttuiset harmaat ja puikoilla olevat siniset sukat. Niistä kuvio ei tule kunnolla esiin. 

Tee siis näin. 


Laske puhtaaseen ämpäriin runsaasti käden lämpöistä vettä. Voit halutessasi laittaa tipan Fairyä. Upota neuletyösi veteen ja katso, että vesi imeytyy tasaisesti joka paikkaan. 

Unohda neuleet veteen 1 -2 h. 
Kaada ämpärin vesi pois ja painele neuleita ämpärin laitaa vasten. Älä missään nimessä väännä tai roikota märkiä neuleita ettei ne veny. Sen sijaan puristele ja painele laitaa vasten varovaisesti. Jotta loputkin vedet lähtisivät pois, kuosittele neuleet ison pyyhkeen päälle, kääri pyyhe kääryleeksi ja tepastele kääryleen päällä hetki, että irtovesi lähtee pois. 
Avaa rulla ja siirrä neuleet kuivumaan tasona puhtaalle pyyhkeellä ja kuosittele kuviot auki ja neulepinta suoraksi ja tasaiseksi. 

Kauniit sukat voi ylpeydellä antaa lahjaksi tai nauttia niistä itse. 


Kommentit

Suositut tekstit