Jättilangat, panosta tai pihistä

Jättilanka jättimäisiin torkkupeittoihin
Jättilankojen suosio on ollut huumaava!
Ihania kuvia Pinterest ja netti täynnä, muhkeista, pörröisistä ja kutsuvista jättipeitoista. Minäkin haluan tuollaisen! Mutta mistä langat?


Muhkeista muhkein, villatopsiVillatopsi sopii käsilläneulontaan erityisen hyvin


Paksu villatopsi on SE lanka, jonka tarvitset käsillä neulottuun torkkupeittoon, jossa suuret silmukat lumoavat kauneudellaan.

Lankasataman villatopsi on 100 % suomalaista villaa, joka on myrkytön ja se tehdään vain parhaammasta pitkäkuituisesta villasta. Se on ihanan kuohkeaa ja pehmeää. Valittavana on joko valkoinen tai luonnon harmaa väri. Värit ovat luonnon sävyjä eikä niitä ole värjätty.

Käsillä neulottu peitto on nopea tehdä, kurkkaa jättipeiton ohje aiemmasta postauksesta.
Jättipuikoille jättilanka


Sirdarin jättilanka Gorgeus on pehmeän pörröinen lanka, joka sopii neulottavaksi puikoilla 20. Paksuilla puikoilla neulominen tapahtuu nopeasti vaikkakin se on hieman kömpelöä. Nopeasti valmistuva peitto (tai tyynynpäällinen!!) kuitenkin tsemppaa jatkamaan ja valmista tulee illassa.

Jättilanka Gorgeus torkkupeiton neulomiseen
Jättimäiset jättipuikot helpottaa paksun langan neulomista

Gorgeus-langasta neulottuun peittoon koon 20 puikoilla, koko n. 90 x 95 cm menekki on 6 vyyhtiä. Isompaan peittoon varaisin 8 - 10 vyyhtiä, riippuen halutusta koosta.

Kuva valmiista Gorgeus-langasta neulotusta torkkupeitosta. Kuva Tekstiiliteollisuus.


Edullinen jättilanka napakalla kierteellä


Monen mieleen jättilangat ovat liian tyyriitä, peiton lankamenekki kun on usein suuri. Etenkin villan hinta nostaa langan hintaa, joten sitä ei halvalla löydä mistään. 

Mikäli et halua panostaa 100 % villaan, voit vähän pihistää ja hankkia akryylisekotteisen jättilangan. Elvira on napakkakierteinen jättilanka jonka kerähinta on vain 6,95 €. 

Pieneen torkkupeittoon, koko n. 85 x 103 cm, menekki 6 kerää. Isompaan kannattaa varata 8 - 10 kerää. Ohjeen Elvira-peittoon löydät aiemmasta postauksesta. Vaikka Elviran puikkosuositus on 12, neuloin oman torkkupeittoni koon 20 puikoilla ja jälki oli mielestäni ihanan ilmava juuri peittoprojektiin. 

Jättipeitto edullisesta Elvira-langastaNyt vaan lankaa valitsemaan ja peittoprojektit aluille! 

13.- 19.2.17 Gorgeus-lanka -20% sekä myymälässä ja verkkokaupassa. 


Jättitorkkupeitto käsillä neulottu

Suositut tekstit