Sipsuttele nilkkasukissa

Nilkkasukat kuuluvat kesään

Kesä on ohuiden lankojen myynnin huippuaikaa. Eikä ihme, ohuesta langasta neulotut sukat ovat miellyttävät lämpiminä kesäpäivinä, kun lattian rajassa kuitenkin käy pieni veto. 

Ohut sukkalanka toimii hyvin myös "saapassukkana" talvempana, kun ohut sukka sujahtaa näppärästi myös vähän ahtaimpiin kenkiin. Kokeile sipsutella ohuilla nilkkasukilla mökillä, ne tuntuvat ihanilta paljasta jalkaa vasten! Sukkahullulle ne käyvät myös kevyemmistä yösukista. Lankana Step Wellnes, ohje Taito Pirkanmaan Eeva-nilkkasukka


Suurin osa lankakaupan ohuista, 4-säikeisistä sukkakeristä on isoja, 100 g keriä. Yhdestä kerästä riittää lankaa kauniisiin pitsipolvisukkiin, miehen saapassukkiin tai kaksiin nilkkasukkapariin!

Oma, koon 39-40, jalkaan sopiva nilkkasukka painoi vain 22 g, joten sadan gramman kerä riittää tuplapareihin juuri sopivasti!

Kuvan nilkkasukka on tehty netistä löytämälläni Taito Pirkanmaan Eeva-nilkkasukkaohjeella. Sukkaan tulee kaunis kantalappu ja se istuu jalkaan napakasti. Alkuperäisen ohjeen palmikosta en niin tykännyt joten neuloin pelkkää oikeaa, ja annoin ihanan liukuvärjätyn langan olla kaunistuksena. Kuvan lanka onkin yksi tämän hetken suosikkejani, Austermannin Step Wellnes-sukkalankaa. Step-sarjan langat sisältävät kaikki aloe vera & jojobaöljykäsittelyn, joten neulontatuntuma on oikein miellyttävä.
Step Wellnes, kesän uutuusväri


Kantapään tein ristiinvahvistettuna.
(Oikealla joka toinen silmukka nosta, neulo, nosta... kerros loppuun. Seuraavalla kerroksella oikealla puolella tee päinvastoin, neulo, nosta, neulo... kerros loppuun. Nurjalla aina kaikki nurin.)Ristiin vahvistettu kantapääNilkkasukan varren voi neuloa myös ihan normaalina joustinneuleena. Kuvan sukassa varsi on hieman nilkkasukkamittaa pitempi. Lankana on puuvilla/elastaanisekotteinen kesäsukkalanka Katia BombayKesäsukka Katia Bombaysta, joustinneulevarrella
Kesän ihanimmat sukkalangat


Step Flower Rainbow Color
Step Wellnes-sukkalanka

Fortissima Stripe Hype Color


Joko sinulla on jo oma digitaalinen kerroslaskuri?

Vaikka käyttäisit palmikkopuikkona tulitikkua ja käytät silmukoiden siirtelyyn jämälankoja, kerroslaskuri on MUST! Näppäät vaan kerrosluvun isosta nappulasta, eikä mene kerrokset sekaisin vaikka puhelin soi kesken kaiken, naapuri tulee yllätysvierailulle tai pyykinpesukone piippaa. Unohda tukkimiehen kirjanpito ja siirry digiaikaan, myös kerroksien merkkaamisessa!

Kerroslaskureita Lankasatamasta, sekä kaupalta että verkkokaupasta. 


Digitaalinen kerroslaskuri helpottaa kerroksien laskemisessa. Makoisia neulontahetkiä ja lämpimiä varpaita!
<3 Katja

Suositut tekstit