Kaunis kesäponcho + ilmainen ohjelinkki

Monikäyttöinen kesäponcho sopii jokaiseen tilanteeseen


Kesä. Se on täällä, nyt. Satoi tai paistoi, tuuli tai myrskysi. 

Kesään kuuluu myös kesäiset, piristävät asusteet ja ehdottomasti siihen joukkoon kuuluu poncho. Kauniista langasta löyhästi virkattu (tai neulottu). Piilottaa mukavasti alleen mahamakkarat, jos sellaisia on vuosien varrella kertynyt tai sellaisen on sattunut itselle kesäherkkujen lomassa hankkimaan. Helppo heittää rannalla bikineiden päälle tai muuten vaan väriä antamaan pukeutumiseen. Rhapsody in Rose kesäponchoTähän kauniiseen ponchoon löysin ilmaisen ohjeen Dropsin sivuilta. 

Todettakoon nyt tähän väliin, etten myy Dropsin lankoja, mutta heillä on kaikesta huolimatta kaikkien käytössä oleva, monikielinen ohjepankki, joten olisi sääli jättää hyvät ohjeet kokeilematta pelkästään sen takia. 


Rhapsody in Rose
Poncho koostuu neljästä virkatusta neliöstä. Virkkausohjeet ovat selkeät ja ne löytyy sekä testiversiona että kuvallisena ohjeistuksena. Neliöiden kuvio jää helposti mieleen eikä ohjetta tarvitse enää vilkuilla parin neliön jälkeen. Koukkuna käytin isoa, koon 8 virkkuukoukkua saadakseni tarpeeksi löyhähkön ja rouhean pinnan.Langaksi valitsin paksun merseroidun nauhapuuvillan, Katian Tahitin. Tahitista löytyy ihania värivaihtoehtoja ja se on miellyttävä virkata. Merseroitu pinta antaa valmiille työlle upean kiillon ja tekee ponchosta aavistuksen ylellisen tuntuisen ja näköisen. Suosittelen Tahitia myös muihin isoilla puikoilla neulottaviin/virkattaviin kesäneuleisiin!


Virkkauksen keskeytti pariin otteeseen puhelimen pirinä. Jos virkkuukoukkusi hukkuu, suosittelen ensimmäisenä tarkastamaan nutturan. Hyvää työaikaa menee ihan turhaan hukkaan kolutessa sohvan alustoja (on muuten pölyinen paikka) ja sohvatyynyjen välejä.

Nimimerkillä: Useaan otteeseen peilin edessä yllättynyt


Missä mun virkkuukoukku?


Langan menekki virkkaamaani ponchoon oli 9 kerää. Aikaa työhön kului pari tiivistä iltasessiota ja tylsää jalkapallo-ottelua. 

Nyt vaan alle pukemaan valkoinen toppi ja jalkaan vaaleat, kulutetut stretchfarkut ja kesälook on täydellinen! Ponchoselfie


Ponchokuva takaaKesäterveisin, KatjaSuositut tekstit