5 ihanaa kesäkäsityötä + ilmaiset ohjevinkit

Kesä tulee, se on selvää. 


Luonto on puhennut kukkaan (kuten myös allergiaoireeni) ja lämpö on hellinyt meitä koko Suomessa. Suvivirren sointuihinkaan ei ole enää paljon matkaa. 

Monet jättävät käsitöiden teon pois kun ilmat lämpenee. Toiset taas ovat vannoutuneita faneja ja puikot ja koukut heiluu ympäri vuoden. Talven villaneuleet vaihtuu puuvillaisiksi kasseiksi. kesäpaidoiksi ja hellehatuiksi. 

Olen koonnut tähän postaukseen viisi sykähdyttävän ihanaa käsityöideaa, vaikka sinulle, joka et normaalisti kesäisin käsitöistä niin välitä. Ehkä nämä ideat saavat sinut uusiin aatoksiin. :) 

1. Virkattu Moroccan Tote -kassi


Kuva:  http://www.ravelry.com/patterns/library/moroccan-tote

Upea kirjovirkattu Moroccan Tote -kassi on upea olalla, eikä kukaan usko sitä itse tehdyksi! Ohje on ilmainen Ravelryssä, pääset sinne klikkaamalla tästä. 
Malli ei sovellu ihan aloittelijoille, mutta pieni perehtyminen ohjeeseen ja tekniikkaan voi auttaa asiaa. 

Ehdoton ykkönen kassilangaksi on joko paksumpi kalalanka tai Catanian merseroitu puuvilla

2. Virkattu matto 


Virkattu matto ontelokuteesta


Kesä on parasta aikaa sisustustuotteiden virkkaukseen! Vie kuteet terassille, virkkaa ja nauti samalla kesäilmoista. Samalla pöllyävät kuteet eivät sotke kotiasi. Lankavan sivuilla on hyvä kattaus ohjeita erilaisiin matto-ohjeisiin. Lankavan sivuille ohjeita selailemaan pääset tästä. 

Matoilla sisustat vessan, makuuhuoneen, olohuoneen tai vaikka keittiön. Se on myös ihana lahjaidea tai mökkivieminen. Kuteita löytyy Lankasatamasta moneen lähtöön, kurkkaa nettisivuilta myös verkkokaupan valikoima.

3. MansikkavirkkausKodin Kuvalehden mansikkavirkkaus-linkki tupsahti silmiini jokin aika sitten netissä. Ihana kesäinen mansikkapinta syntyy yllättävän helposti ja se sopii hyvin myös kärsivälliselle aloittelijallekin. Tarvitset kahta väriä puuvillaa, suosittelen lämpimästi joko paksumpaa merseroitua puuvillaa Cataniaa tai hieman ohuempaa Alminaa.  Mansikkapintaa virkkaamalla voit tehdä patalappuja, pussukoita, tyynynpäällisiä, tai mitä ikinä keksitkään! Minun mansikkavirkkauspalasta tuli pieni olkalaukku kännykälle ja avaimille. 

Ohje mansikkavirkkaukseen löytyy video-ohjeena Kodin Kuvalehden sivuilta.

Psst! Vaihtamalla mansikanpunaisen siniseksi, fuksiaksi tai oranssiksi, saat mansikan sijaan mustikoita, vadelmia tai lakkoja. ;) 


4. Virkatut pitsipallotNämä pitsipallot ovat kerrassaan ihastuttavia. Kahdesta pyöreästä pitsipalasta, ilmapallosta ja vesi-liimaseoksesta saa aikaan upeita palloja. Ripusta ne yksitellen, yhdistä useampi pallo nauhalla roikkumaan tai viirimäisesti seinälle, korista kesäjuhlat, lasten huone tai leikkimökki. 

Näihin pitsipalloihin materiaaliksi sopii ohut merseroitu puuvilla, suosittelen lämpimästi Puppetsia

Ohje löytyy blogista Neanomat.

5. Neulottu Linus-huiviTähän Linus-huiviin törmäsin sattumalta Ravelryssä. Käsissä pyöri ihana Debbie Blissin sukkalankauutuus Rialto Luxury Sock ja se vaan halusi muuntautua huiviksi. 

Linus-huiviin on ilmainen ohje Ravelryssa ja tämä huivi sopii neulottavaksi ihan aloittelijasta lähtien. Huivissa toistetaan kahta eri kerrosta, joten ohje muistuu mieleen ongelmitta. Huiviin voi käyttää mitä tahansa lankoja, kunhan ne ovat paksuudeltaan suurin piirtein samaa luokkaa. Puikoiksi voit ottaa aavistuksen langan puikkosuositusta isomman pyöröpuikon. 

Huivia voit jatkaa niin pitkälle kuin jaksat ja haluat. Valmiiksi liukuvärjätty lanka tuo työhön kauniin säväyksen, mutta huivin voisi raidoittaa myös upottamalla saman vahvuisia jämälankoja eri paksuisiksi raidoiksi. 


Kuva Hangosta, lankakauppiaan "takapihalta"


Pieni käsityö sujahtaa mukavasti automatkalle kesälomareissulle, puikkoja on kiva heilutella kesäisen tuulen heilutellessä niityn kukkaloistoa tai laiturilla laineiden liplatusta (ja lokkien kirkunaa, ainakin Hangossa) kuunnellessa. Minua käsityöt rauhoittaa ja rentouttaa, saan ajatukset pois työasioista ja ajatukset karkaavat niihin kesän ihanimpiin mansikan syöntihetkiin ja lasten iloisiin hetkiin uimarannalla. 

Nauttikaa alkavasta kesästä, älkääkä luopuko ihanasta käsityöharrastuksesta kesäksi. :) 

Aurinkoa!
Katja

Suositut tekstit