Project Dreambird

Dreambird-huiveihin ei törmää jatkuvasti netissä, mutta kun malliin on iskenyt silmänsä, tuntuu että niitä vilisee joka toisessa kuvasarjassa.


Joten, tuumasta toimeen!

Dreambird-huivin ohje löytyy maksullisena Ravelrystä, Ohje maksaa 4,34 € ja se voi maksaa PayPalin kautta. Ohje jää omalle Ravelry-tilille ja sen voi myös halutessaan tallentaa myös omalle koneelle ja tulostaa. Valmiita huivikuvia löytyy myös tuosta Ravelry-linkistä!

Huivi neulotaan ns. vaakasuorassa, reunasta reunaan. Huivi koostuu sulkamaisista osioista joihin sopii erittäin hyvin rauhallisesti väriä vaihtava liukuvärjätty lanka. Omaan huiviini valikoitui Katian Cotton 100 % (luonnonvalkoinen) sekä Katia Degrade Sun (ruskea liukuvärjätty).

Huivilankana Katia Cotton 100 %  sekä Degrade Sun


Huivi on merseroimattoman puuvillalangan johdosta superpehmeä ja antaa juuri riittävästi suojaa kesäiltojen viileydeltä.

Ohje

 Ohje löytyy sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi. Nyt on pakko sen verran avautua, että ohje on kirjoitettu erittäin sekavasti, vaikka itse huivi on kohtuullisen helppo.

Ohje sisältää lyhennettyjä ainaoikein kerroksia. Silmukkamerkkejä käytetään runsaasti, osittain helpottamaan jatkuva silmukoiden laskeminen. Lyhennetyt kierroksetkin sujuu alkukankeuden jälkeen sutjakkaasti, mikäli olet tehnyt tiimalasikantapäätä sukkaprojekteissasi, kaksoissilmukan teko onnistuu helposti. Tähän löytyy myös ohjeistettu Youtube-video hahmottamaan kaksoissilmukan tekoa.

Silmukkamerkkejä kannattaa varata reilu kourallinen, mielellään parissa eri värissä. 


Oma huivini etenee kohtuullisen hitaasti, mutta varmasti. Työn etenemistä hidastaa jatkuva ohjeiden seuraaminen. Vaikka jokainen sulka tehdään samalla tavalla, toistaiseksi ohjeen ulkoa muistaminen ei onnistu.

Dreambird-huivia en suosittelisi ihan aloittelijoille (ellet ole supersinnikäs ja kärsivällinen). Toisaalta, sen kaunis ulkonäkö kyllä houkuttelee jatkamaan, vaikka työvaiheet puuduttaisivatkin.

Huivia voit jatkaa niin leveäksi (tai kapeaksi) kuin haluat! Langaksi soveltuu mikä tahansa lanka. Ota huomioon, että ohuemmalla langalla huivista tulee lyhyempi, paksummalla langalla pidempi. Puikko kannattaa valita langan paksuuden mukaan, puikkosuositusta katsottuna vähän yläkanttiin.


Rohkeasti kokeilemaan, mikäli Dreambird sai sinussa yhtään makoisia väristyksiä aikaan. Kesään on vielä aikaa joten uusi huivi ennättää harteille siihen mennessä!

Lisään kuvan valmiista huivista, kunhan se päivä ensin koittaa. Tällä hetkellä valmiina on 5 sulkaa ja lankaa on kulunut aika tarkasti kerä molempia värejä. Karkea arvio valmiin huivin langankulutuksestä näillä valitsemillani Katian puuvillalangoilla on 3 kerää molempia värejä.Suositut tekstit