Käsityöläisen koppurakäsien pelastus, käsivoiteet testissäKäsityön tekijän arki on ihanaa! 


Värikkäitä lankoja, kauniita kuvioita, pää täynnä ideoita ja tekemisen intoa.

Kaiken sen tekemisen lomassa huomaat, että kynsinauhat alkaa repsottaa, ihoa kiristää käsien pesun jälkeen ja kovettumia on vähän pikkurillissä ja etusormen päällä, siellä sun täällä... Muistitko missään välissä rasvata käsiäsi?

Tähän aatokseen heräsin itse alkuvuodesta, kädet suorastaan huusivat kosteutta!

Eniten karheutta omiin käsiini aiheuttaa ohut, 100 % villa sekä 100 %  karheahko pellava
Onneksi Hangosta löytyy Kemikalio Sinikulma, jonka monipuolisessa valikoimassa on lääkkeet vähän jokaiseen vaivaan. Kauppias Petra toi kaupalle kassillisen käsivoiteita ja niistä valikoitui testiin 5 erilaista käsivoidetta. Nyt otetaan käsivoiteista mittaa!Testiryhmä pisti suut makiaksi ja käsiä pehmeäksi
Käsivoiteet otettiin yleiseen käyttöön neulontapiireissä. Niitä haisteltiin, tutkittiin, testattiin ja arvioitiin. Palautetta oli vaikea saada kaiken käsityön tekemisen tuoksinnassa, mutta tarkkasilmäinen huomasi ihmisten tarttuvan tiettyihin purkkeihin toisia enemmän.

Selkeästi eniten kehuja ja positiivista palautetta keräsi

Desert Essence Organics Pumpkin Spice Hand Repair Cream. 


Desert Essence Organics Pumpkin Spice Hand Repair Cream

Tuote on Organics-sarjan luonnonmukaisia tuotteita eikä sisällä parabeenejä,  tai muita haitallisia säilöntäaineita, tuote on 100 % glueenivapaa eikä sitä ole testattu eläimillä.

Tuotteen valmistaja lupaa

  • kosteuttaa ihoa runsaasti 
  • suojaa ihoa ympäristön haitallisilta stressitekijöiltä 
  • auttaa tasoittamaan ihon sävyä

Tuotteen luonnonmukaisuus oli selkeästi valintakriteeri monelle. Vaikka käsirasva näytti kädelle pursotettuna epäilyttävän väriseltä (vaalean ruskea) ja tuoksukin vaati pientä totuttelua (kurpitsa), oli tämä selkeästi suosituin käsivoide. Kiireinen käsityöntekijä olisi tietenkin toivonut aavistuksen nopeampaa imeytyistä, mutta tulipahan samalla vähän jumpattua niska/hartiaseutua. Iso tuubi riittää varmasti pitkään.

Neulontapiiri ja Lankasataman Katja suosittelee tätä voidetta lämpimästi!


The Scottish Fine Soaps Company, Au Lait Hand & Nail Cream


The Scottish Fine Soaps Company, Au Lait Hand & Nail Cream

Tämä käsivoide valikoitui omaksi henkilökohtaiseksi suosikiksi. Kun käden ojensi käsivoidekoriin, kummasti se valinta osui tähän miedon, mutta aikuismaisen (ehkä aavistus lakritsimaisen) tuoksuiseen käsivoiteeseen. Voide imeytyi riittävän nopeasti ja jätti kädet hoidetun tuntuisiksi.

Valmistaja lupaa

  • hoidetut, pehmeät ja ylellisesti tuoksuvat kädet

Tuotetta ei ole testattu eläimillä ja se sisältää mm. orgaanisesti tuotettua maitoa sekä shea voita.

Ilokseni huomasin myös muiden pitävän tästä hyvän tuoksuisesta käsivoiteesta. Pieni tuubi mahtuu hyvin pienempäänkin käsilaukkuun tai pussukkaan, joten tekosyitä käsivoiteen mukaan ottamiseen ei enää ole.


Trind, Hand Repair


Trind, Hand Repair

Trind on merkkinä varmasti monelle tuttu. Se on vilahdellut vuosikymmeniä kemppareiden hyllyillä ja heidän käsienhoitosarjansa on laaja ja pakkaukset tyylikkäitä.

Trindin käsivoiteen ajattelin olevan varma voittaja! Onhan sen antama tuotemielikuva ylellinen, vakaa ja varma sekä aina laadukas. Tarkkasilmäiset testiryhmäläiset kuitenkin löysivät tuoteselosteesta pitkän listan juuri mediankin esiinnostamia haitallisia säilöntäaineita ja parabeeneja. Tuoteseloste oli myös yksi vertailutuotteiden pisimpia.

Tuote kuitenkin imeytyi hyvin, tuoksui miedolle ja miellyttävälle ja olisi varmasti saanut paremmatkin arvosanat, mikäli sisällysluettelo olis ollut valveutuneelle käyttäjälle hieman mieluisampi.

Valmistaja lupaa


  • uusi duo-liposomi-teknologia
  • auttaa uusien, parempilaatuisten ihosolujen syntymistäNeulontapiirissä Ulla vinkkasi myös kännykkäsovelluksesta nimeltä CosmEthics (toimii ainakin iPhonella sekä Android-kännyköissä). Sovelluksella voit itse kameran kautta skannata kosmetiikkatuotteen viivakoodin. Sovellus ilmoittaa tuotteen vihreällä, mikäli se ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Punainen pallukka ilmestyy siinä tapauksessa, että tuotteessa on käytetty kiellettyjä tai haitallisia kemikaaleja. Käykäähän kurkkaamassa, ette pääse tämän jälkeen vessan kaapilta ja kaupan kosmetiikkahyllyltä yllättymättä. 


Himalaya, Nourishing Hand Cream


Himalaya, Nourishing Hand Cream

Tämä tuubi lupaa kosteuttaa, pehmentää ja ravita ihoa. Tuotetta testattiin kyllä useamman kerran, mutta jostain syystä kokeilu jäi monesti ainoaksi.

Tuotteen tuoksu on aavistuksen "muovinen" vaikka muuten aika mieto ja miellyttävä. Myös tämän tuubin aineluettelosta löytyi parabeenejä joka harmitti monia. Imeytyminen oli aikalailla samaa luokkaa muiden testattavien voiteiden kanssa.

Tuote on allergia-, sekä dermatologisesti testattu. Sisältää manteli-, oliivi-, ja auringonkukkaöljyä.

Boreas, Käsivoide


Boreas, Käsivoide

Boreas on löytynyt kauppojen hyllyiltä jo pitkään ja monet tunnistavatkin sen etenkin jalkojen hoitotuotteista.

Boreas jäi selkeästi tämän joukon viimeiseksi. Voide oli runsas, huonoiten imeytyvä ja tuoksu palautti minut vauhdilla 25 vuotta ajassa taaksepäin, ala-asteen penkille jossa opettaja Sisko Väisänen opetti meitä pieniä alakoululaisia yhteiskuntakelposiksi. Liekö voide jo silloin ollut kaupan hyllyllä vai oliko tuoksussa muuten vain jotain tutuhkoa?

Valmistaja lupaa


  • pitkäkestoista ihon kosteutusta
  • pehmentää ihon karheutta
  • imeytyy hyvin
Tuote sisältää mm. ksylitolia, glyserolia, aloe veraa, auringonkukka-, ja manteliöljyä. 

Tuote toimii varmasti hyvin, mikäli tuoksu sopii sinulle eikä ole kiirettä voiteen imeytymisen kanssa. 


Kemikalio Sinikulma ihastuttaa Hangossa keskustassa Vuorikadulla. Liike on juuri muuttanut uusiin, isompiin liiketiloihin (vastapäätä entistä liiketilaa, entinen Design Shop Enid) ja valikoima on lisääntynyt hurjasti. Valikoimissa on entistä enemmän ekologisia tuotteita ja uusia ekologisia aluevaltauksia. Sinikulman löydät myös Facebookista. 

Sinikulmassa Petra ottaa mielellään vastaan toiveita koskien tuotevalikoimaa, käykäähän pistäytymässä ja kurkkaamassa, miltä uusi, isompi liike näyttää! 

Sinikulmassa puhaltaa nyt uudet tuulet


Pehmeitä käsiä kaikille! 

Toivoo, Katja

Suositut tekstit