Virkattu kassi + OHJEMoppari on Suomen Langan valmistama, tiukkakierteinen puuvillanyöri, joka soveltuu oivallisesti virkkaukseen ja käsitöihin.

Siitä voit virkata korit, matot tai tabletit, neuloa tyynynpäällisiä mutta kaiken sen lisäksi, siitä tulee mahtavia kasseja!

Lisäksi se on valmiiksi keritty joten koukun/puikot voi laittaa heilumaan saman tien!Joulun alla pyörittelin Mopparikerää käsissäni, joulun punainen viehätti ja kaipasi kovasti pääsyä koukulle. Hyllystä löytyi myös valmiita kassinpohjia sekä samaan sävyyn kahvat, joten tuumasta toimeen. Laukkuhan niitä piti tehdä!

Mopparilaukku 


Koko:  Leveys n. 38 cm, korkeus n. 30 cm
Lanka:  1 kerä Mopparia, väri punainen
Virkkuukoukku:  Virkkuukoukut 4,5 ja 6 (tai käsialan mukaan)
Tarvikkeet:  Kassin pohja (Hoooked), sangat (Prym), ohutta mustaa puuvillalankaa sankojen ompeluun sekä teräväkärkinen neula, handmade-merkki

Kassin virkkaus aloitetaan pohjasta.  

Ota käyttöön pienempi virkkuukoukku ja koukkaa reiästä lankalenkki (tarkista, että pohja on ulkopuoli itseesi päin) ja virkkaa kiinteäsilmukka. Virkkaa yksi ketjusilmukka ja virkkaa sen jälkeen pitkien sivujen jokaiseen reikään yksi kiinteä silmukka.

VINKKI! Voit virkata aloituslangan ketjusilmukoiden mukaan, säästyt päättelemiseltä lopussa!  

Tullessasi kulmaan, virkkaa kulmienn 9 reikään kaikkiin 2 kiinteää silmukkaa (kuva).

Kulman 9 reikään virkataan jokaiseen 2 kiinteää silmukaa. Tullessasi aloituskohtaan, virkkaa kiinteä silmukka alun ketjusilmukkaan, vaihda paksumpi virkkuukoukku  ja virkkaa jatkossa työtä spiraalina.

Kassia jatketaan virkkaamalla kiinteä silmukka edellisen kierroksen kiinteään silmukkaan.

Virkkaamista jatketaan niin kauan, kunnes korkeus on 30 cm tai haluttu korkeus. Voit viimeistellä reunan virkkaamalla yhden kierroksen piilosilmukoita.

Päättele työ hyvin.

Asettele kahvat paikoilleen, kiinnitä ne esim. nuppineuloilla kevyesti paikalleen ja ompele ne valmiista rei´istä napakasti paikoilleen.  Ompele lopuksi Hand made -merkki toiselle puolelle, sankojen väliin.

Sitten vaan kassi olalle ja menoksi! 

Oma kassini päätyi joulun alla Tampereelle Kädentaito-messuille, Suomen Langan osastolle. Reissu oli sen verran hurja, että kassi viilettää vielä jossain messutavaroiden seassa. Eiköhän se ajan myötä palaa jälleen kotisatamaansa, mutta voi olla, että sitä ennen olen kerennyt tehdä jo toisen laukun. Keltainen Moppari suorastaan ulvoo hyllyssä päästäkseen myöskin koukulle ja kassin muotoon. 


Mopparikassin tarvikkeet löydät Lankasatamasta.
Kassin pohjia ja kahvoja löytyy verkkokaupasta, klikkaa TÄSTÄ
Mopparia myynnissä tällä hetkellä vain myymälässä.


Suositut tekstit