Missä ideat syntyvät?

Teen kaupalla paljon käsitöitä. Sukista huiveihin, koreista kasseihin, mitä milloinkin mieli tekee tehdä.

Asiakkaat kyselevät usein, mistä keksin kaikki ideat. Siihen on vaikea vastata. Kun tekee paljon, tulee aina vähän keksittyä valmiisiin ohjeisiin omia juttuja, tai tulee sekoitettua kahta eri neulontamallia, lainaa joustin neuleen sieltä, palmikon täältä. Joskus ihana lanka kertoo itse, millaiseen työhön se haluaisi päästä ja olisi edukseen.

Ajattelin koota teille omat, parhaat ideoiden lähteet netistä.
Eniten tulee käytettyä Facebookia, ihan työnkin takia. Siellä olevista käsityöryhmistä (suomalaisista ja ulkomaalaisista) saa paljon kivoja vinkkejä.

Villasukkien ystäville esim. Voihan villasukka! tai Villasukat villitsee -ryhmä on ehdoton, virkkaajille Vilkasta virkkausta, tai Virkkaus -ryhmä,
neulojille on Neulonta -ryhmä...
Näitä voi itsekkin etsiä ja liittyä mukaan, mikäli ryhmän meininki ja aihe kiinnostaa!

Lankasataman Facebook-sivuille linkitän aina hyvät ideat/aiheet löydettyäni niitä netin syövereistä, joten pistä se heti seurantaan.Instagram tuli tutuksi vasta kaupan perustettuani.
Olen vähän hidas syttymään uusille aplikaatioille, tuntuu että liikaa tulee kaikkea uutta, juuri kun on edellisen oppinut. Instagramissa kuitenkin kauniit kuvat veivät mennessään!

Instagram toimii kömpelösti tietokoneella https://www.instagram.com/ mutta jos haluat luoda oman tilin ja lisäillä kuvia, pitää Instagram asentaa älypuhelimelle.

Tästä klikkaamalla pääset Lankasataman Instagram-tilille kuvia ihmettelemään.


Pinterest on Instagramin tapaan ihana kuvapankki, joka on täynnä ideoita pukeutumisesta askarteluun ja kaikkea siltä väliltä. Samalla pääset näkemään myös ulkomaalaisia käsityöideoita, jotka usein poikkeavat meidän suomalaisten villasukkaintoisten töistä trendikkyydellään, väreillään ja kauniilla yksityiskohdilla.

Pinterestiinkin voit luoda tunnukset, jolloin pääset tallentamaan kuvia itsellesi talteen ja löydät ne uudelleen myöhemmin. Hakusanojen avulla voit etsiä hyvinkin tarkkoja juttuja, paremmat osumat saat käyttäessäsi englannin kielisiä hakusanoja (esim. crochet = virkkaus, knitting = neulonta).

Välillä käy tuuri ja kuvaa klikkaamalla pääset alkuperäiselle sivustolle, jossa voi olla myös ilmaiset ohjeet kuvan malliin. Pinterest toimii hyvin älylaitteilla (lataa aplikaatio) mutta myös tietokoneella.

Tästä PinterestiinRavelry on neulojien ja virkkaajien tietopankki, joka pitää sisällään ohjeita, vinkkejä, ideoita ja lankamerkkejä. Se vaatii myös tunnusten luomisen, mutta sen jälkeen sinulle avautuu suuri määrä informaatiota ja materiaalia saataville.

Osa ohjeista on maksullisia, mutta seasta löytyy myös ilmaisia ohjeita. Pääkielenä on englanti, mutta kuvat kertovat monesti enemmän kuin tuhat sanaa. Ravelry mahdollistaa myös paljon lisäominaisuuksia ryhmien luomisesta oman lankavaraston merkkaamiseen, joten tutustu rauhassa ja innostu!

Tästä Ravelryyn


Mikäpä sen ihanampaa, kuin surffata blogeissa. On ruokablogia, matkailublogia, käsityöblogia ja jossain blogissa keskitytään puutarhahommiin.

Omia suosikkeja käsityöblogeissa on mm. Lankahelvetti-blogi jossa on paljon mm. neulottuja sukkia ja niihin ohjeita.

Ihanaa väri-ilottelua, elämää ja virkkausta löytyy Johannan Ihan Oikea Blogista.

Kalastajan vaimo -blogi on myös pyörinyt välillä monien huulilla, se sisältää paljon muotia, trendejä, mutta on siellä välillä myös kivoja käsityövinkkejä. Sen kautta eksyin juuri puikoilla valmistuvaan Skappel-neuleeseen,

Hyvän tuulisessa Mehukkerit-blogissa nautitaan elämän ilosta, kauniista kuvista, väreistä ja Mehukekkereiden Veeran kauniista ompelutöistä, välillä mukana vilahtaa inspiroivia virkkaustöitä ja sinnikästä neulontaharjoittelua.


Olen kova googlettelija, sitä kautta tuntuu löytyvän vastaus ongelmaan kuin ongelmaan. Monessa blogissa tulee vierailtua sitä kautta useaan otteeseen, mutta blogin osoite ei jää välttämättä surffatessa mieleen.

Googlea kannattaakin käyttää rohkeasti etsiessä vaikka silmukkamääriä villasukkaan, tietoa jostain tietystä langasta tai etsiessä juuri sitä ihanaa blogia, jonka nimeä ei muista.

Lankavalmistajien sivuilla on paljon ilamisia ohjeita ja vinkkejä, kuten Lankava tai Tekstiiliteollisuus.

Englannin kielisiä ohjeita löytyy mm. Malabrigolta sekä Schachenmayrilta. Garnstudiolla on mahtava ohjepankki tilanteeseen kuin tilanteeseen, sekä suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin.

Kuva Hangon kirjastosta
Vaikka suurin osa ohjeista on nykyään netissä, kaikesta näppäryydestä huolimatta on välillä kiva selailla käsityölehtiä ja perehtyä ohjeisiin rauhassa.

Ainakin Hangon Kirjasto tarjoaa hyvän ja kattavan käsityökirjavalikoiman ja jos hyllystä ei heti löydy, palvelualtis henkilökunta tilaa kirjoja myös lähikirjastoista.

Jos et ole vielä vieraillut oman kaupunkisi kirjastosta, mars sinne heti! Saatat yllättyä positiivisesti!
Äläkä unohda lehtisalien laajaa valikoimaa. ;)


Myös Lankasatamassa on kauppiaan oma käsityökirjavalikoima käytössäsi, josta saat vapaasti imeä ideoita jos tuntuu, ettei mitään kivaa tekemistä tunnu löytyvän. Iso pino on myös asiakkaiden tuomia vanhoja käsityölehtiä, joita saa vapaasti selailla.
Vieläkö tuntuu, ettei ideoita ala syntymään? :)Nyt palaan oman Skappel-neuleeni kimppuun, johon olen jo kerennyt omat ideani ja muutokseni upottaa. 


Suositut tekstit